Pas Boyası

Cadence Pas Boyası

Pas boyaları deforme olmuş olan yüzeyleri onarırken kullanılır. Aynı zamanda uzun zamandır kullanılmakta olan eşyaları farklı tarzlarda onarmak için de sıklıkla tercih edilir. Pas boyaları gri, beyaz ve siyah renklerinde olabilir. Pas boyaları farklı kilolarda o kilolara uygun kutularda ve paketlemelerde satılmaktadır.

Bu malzemeler yüzey üzerine uygulanırken rulo şeklinde bir fırça kullanılabilir. Ancak pas boyası yüzeye uygulanmadan önce yüzeyin ne kadar kirli olduğu mutlaka dikkate alınmalıdır. Boya yüzeye uygulanmadan önce gerekirse zımpara veya taşlama yöntemi de yapılabilir. Bu sayede boyamadan daha etkili sonuçlar alınması mümkündür.

Pas Boyası Nedir?

Pas boyası genel olarak paslı yüzeylerin boyama işlemlerinde kullanılır. Pas boyaları bu işlemlerde kullanılmak için özel boyalardır. Genel olarak alanlara uygulanmadan önce alanların tel fırçalar veya zımparalar ile soyulması daha iyi sonuç almak açısından önemlidir. Bunların yanında soyulma işleminden sonra astar uygulaması yapılması da çok önemlidir. Bu malzemeler çok kısa süreler içerisinde kuruyabilirler. Bu sebeple de antipas işleminin etkili olabilmesi açısından kıymetlidirler. Özellikle de işlem esnasında astar kullanılırsa kötü görüntülerin kapatılması çok daha kolay olacaktır. Sprey pas boyasının kullanımı da çok kolaydır.

Pas Boyası Çeşitleri Nelerdir?

Pas boyaları farklı şekillerde olabilir. Bu boyalar akçalı olabileceği gibi monotip şeklinde de olabilmektedir. Bu pas boyaları sayesinde masalar veya aynı şekildeki yüzeylere sahip ürünler üstünde birçok farklı tasarım ve tamirat işleri yapılabilmektedir. Bu sayede eşyalar alındıkları ilk günkü hallerine ulaşabilirler. Örneğin bahçelerdeki kapılar çok sık ve yoğun bir şekilde pas tutabilmektedir. Aynı zamanda buralarda oksitlenmeler de sık sık yaşanır. Böyle durumlarda fırçalar ve zımparalar tek başlarına işlevsiz kalabilmektedir. Bu gibi durumlarda da pas boyaları ve çeşitleri işlev görmektedir. Cadence pas boyası en çok tercih edilen pas boyası çeşitleri arasında yer almaktadır ve pas tozu giderme konusunda bir numaradır.

Pas Boyasının Özellikleri Nelerdir?

Bu boyalar genel olarak metallerin üzerlerine uygulanırlar. Bu vesile ile de astar işlevleri görürler. Tüm bunların yanında bu boyalar son kat olarak da değerlendirilirler ve koruyucu olan özelliklerinin yanında aynı zamanda estetik ve göze hoş gelen görünümleri sebebi ile de dikkat çeker ve ilgi görürler. Bu boyalar aşınmalara karşı dayanıklılardır. Bunun yanında çok esneklerdir ve aynı zamanda kısa sürede de kurumaktadırlar. Genellikle bu boyalar suyun ve oksijenin metal yüzeylerine ulaşmasını engellemektedir. Bu boyalar pas önleyici özel bazı pigmentlere sahiptir.

 

Pas Boyası Nasıl Kullanılır?

Pas boyası kullanım süreci birkaç adımdan oluşmaktadır. İlk adımda boyamaya başlamadan önce bazı koruyucu malzemelerin kullanıldığından emin olunması gerekmektedir. Bunlar zemin örtüsü, maske ve eldivendir. Bu boyalar anti-pas özellikleri ile dikkat çekerler. Bu boyalar genel olarak kendiliğinden astarlıdırlar ve aynı zamanda ati-paslılardır. Bu sayede de bu boyaları kullanan kişiler tek bir uygulama ile genellikle işleri tamamen noktalayabilmektedir. Boyalar aynı zaman sentetik esasa da sahiplerdir. Bu sebeple pas boyaları hem iç hem dış hem paslı hem de passız mekanlarda kullanımlara karşı oldukça dayanıklıdır.

Pas Boyası Nerelerde Kullanılır?

Bu boyaların içerisinde pas önleyici pigmentler yer alır. Bu sebeplerde bu boyalar anti-pas özelliği taşır. Boyaların içerisinde yer alan bu pigmentler metal yüzeyleri pasif hale getirir. Meydana gelen galvanik etki de aynı zamanda pas oluşumuna engel olur. Bu boyaların çinko içeriyor olması da diğer boyalara göre önemli bir avantaj sağlar. Çünkü çinko alüminyum şeklinde pigmentler kullanır ve koruma özelliği daha güçlüdür.

Pas Boyasını Kullanırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Bu boyayı kullanırken mutlaka uygun yüzeyde ve doğru talimatlar ile kullanılıp kullanılmadığına dikkat edilmesi gerekir. Aynı zamanda hem yüzeyin hem de kullanan kişinin vücudunu ve kendi sağlığını koruması gerekmektedir. Bunun için de eldiven, maske ve yüzey örtüsü gibi korumalardan mutlaka faydalanılmalıdır. Boyanın mutlaka kutusunun üzerindeki talimatlara uygun bir şekilde kullanılması gerekir. Aynı zamanda pas boyası fiyatları ürünlerin kalitelerine ve miktarlarına göre farklılık göstermektedir.

Pas Tozu Ne İşe Yarar?

Pas tozu genellikle pas boyaları ile birlikte kullanılır ve pas sökücü özelliği sebebi ile çok sık bir şekilde tercih edilir. Aynı zamanda güçlü bir pas sökücüdür. Boyalar ile birlikte kullanıldığında çok efektif bir şekilde sonuç alınmaktadır. Pas tozu genellikle demir ve metal yüzeylerde paslanmalara karşı kullanılmaktadır. Pas sökmede oldukça etkilidir. Zımpara ile birlikte de kullanılmaktadır.

Pas Aktivatörü Ne İşe Yarar?

Pas aktivatörü temelinde asidik biz çözeltidir. Genellikle boyaların üzerlerine uygulanır. Bu sayede boyanın etkisi artmaktadır. Pas aktivatörü boyaların üzerine uygulandığı boyaların içindeki gerçek metal parçacıkların oksidasyon süreçleri çok hızlandırılır. Bu sayede de boyanacak yüzeylerde daha doğal ve gerçek bir pas efekti meydana getirilmiş olur. Ancak bu aktivatör uygulanma sürecinde mutlaka hem eldiven hem de koruyucu gözlük mutlaka kullanılmalıdır.

Filter by
Price
Manufacturers
Filter