Yağlı Boya

Yağlı Boya Çeşitleri

Boyalar kendi içerisinde yağ bazlı ve su bazlı olarak ikiye ayrılmaktadır. Su bazlı yapıya sahip olan akrilik; yağ bazlı yapıda kullanıcısı ile buluşan ürüne ise yağlı boya ismi verilmektedir. Akrilik yağlı boya arasındaki fark ise, akrilik boya yağlı boyaya kıyasla daha hızlı bir kuruma göstermektedir. Farklı formlarda bulunan ürün, bulunduğu formlara göre birkaç çeşide ayrılmaktadır. Yağlı boya tablo yapımı başta olmak üzere birçok yağlı boya çalışmaları için söz konusu çeşitler kullanıcılar tarafından sıkça tercih edilmektedir. Yağlı boya kullanılarak oluşturulmuş görseller yağlı boya resim olarak isimlendirilmektedir. Yağlı boya manzara ise istenen manzaranın yağlı boya aracılığıyla tuvale aktarılmasıyla ortaya çıkmaktadır. Soyut yağlı boya tablo ise, yapan kişi ile empati kurarak anlayabileceğiniz yoğun görsellerdir. Farklı formlarda bulunan yağlı boya çeşitleri ise şöyledir: Kullanım kolaylığı ile öne çıkan sprey yağlı boya ve tüp yağlı boya olarak sıralanmaktadır. Farklı renk tonları ile en güzel yağlı boya çalışmaları oluşturabileceğiniz yağlı boya çeşitleri EvimdeHobi güvencesiyle sizleri bekliyor! Yağlı boya görünümlü tablo yapmak isteyenlerin yağlı boya çeşitleri haricinde edinebileceği birkaç alternatif de bulunuyor. Yağlı pastel boya veya yağlı boya kalem ile yağlı boya dokulu tablo oluşturmak artık hayal değil!

Yağlı Boya Nedir?

Resim sanatı ile ilgilenenlerin bir numaralı tercihi olan yağlı boya, yavaş kuruyan yapısı ile akrilik boyadan farklılaşmaktadır. Yavaş kuruma özelliğinin arkasında yatan neden ise, yağlı boyanın baz itibariyle yağlı bir yapıda bulunmasıdır. Hobi, dekorasyon ve daha birçok yüzey boyama çalışması için de ilk akla gelen boya türlerinden birisidir. Yağlı boya yağı pigmentlerle bir araya gelerek farklı renk tonlarına sahip olmaktadır. Siyah yağlı boya, beyaz yağlı boya ve pembe yağlı boya renklere gönül verenlerin ilk tercihi olmayı başarıyor. Göz alıcı renkleri mi seviyorsunuz? Öyle ise sizlere fosforlu yağlı boya tavsiye ediyoruz. Fosforlu yapısı sayesinde tuval üzerinde veya yüzeylerde farklı görünümler yaratır. Macuna benzeyen bir yapıda olan yağlı boya, yağlı boya incelticisi ile birlikte kullanılır. Tuval üzerinde ve yüzeylerde yerini alan yağlı boya renkli bir ortam için de yeterlidir.

Yağlı Boya Malzemeleri Nelerdir?

Yağlı boya yapmaya mı karar verdiniz? Göz alıcı bir dekoratif parça veya yağlı boya tablo oluşturmak mı istiyorsunuz? Evet dediğinizi duyar gibi olduk, öyle ise yağlı boya çalışmaları yapmak isteyenler için gereken malzemeler hakkında bilgi vermek istiyoruz. Bu malzemeler şöyledir:

  • Tüp veya sprey yağlı boya,
  • Yağlı boya fırçası,
  • Yağlı boya inceltici,
  • Tuval,
  • Palet,
  • Yağlı boyaya özgü vernik,
  • Şövale,
  • Yağlı boya yağı,
  • Spatula.

Yağlı boya çeşitleri yalnızca tuval üzerine değil; taş, alüminyum, metal ve ahşap yüzeyler başta olmak üzere birçok yüzeye rahatlıkla uygulanır. Kaliteli ürünleri kullanıcılar ile buluşturan EvimdeHobi güvencesiyle hayallerinizdeki yağlı boya tablo veya aklınıza gelebilecek birçok yağlı boya çalışmalarına imzanızı atabilirsiniz.

Yağlı Boya Nasıl Kullanılır?

Yağlı boya çalışması yapmadan önce edinmeniz gereken malzemeleri de sıraladıktan sonra şimdi sıra yağlı boyanın nasıl kullanılması gerektiğine geldi. Boyalar kendi içerisinde su bazlı ve yağ bazlı olarak ayrılmaktadır. Su bazlı dendiğinde akla ilk gelen akrilik boya olmasının yanı sıra; yağ bazlı boya ile de yağlı boya çağrışım yapmaktadır. Su bazlı boyaların aksine su ile değil; tiner ile inceltilen yağlı boya kuruma konusunda da yavaştır. Yağlı boya diğer adıyla sentetik boya, tiner ile inceltilerek kullanılır. Eğer boyanın bulunduğu alana daha iyi tutunması isteniyor ise, astar yapılması doğru olacaktır. Yağlı boyanın her katı bittikten sonra 24 saat beklemeye bırakılmalıdır.

Yağlı Boya Nerelerde Kullanılır?

Yapısı ile diğer boya türlerinden farklılaşan yağlı boya geniş bir kullanım alanına sahiptir. Taş yüzeylerden kiremitlere, ahşap objelerden tuvale, plastiklerden metallere kadar birçok yerin boyanmasında ilk tercih edilenlerden birisidir. Özellikle hobi işleri ile ilgilenenler tarafından sıkça tercih edilen yağlı boya diğer ismiyle sentetik boya diğer boyalardan daha yavaş kurumaktadır. Fakat görünüm itibariyle hem evinize hem de ofisinize en çok yakışacak parçaları yaratmaktadır. Aklınıza gelebilecek birçok rengi bulunan yağlı boyayı istediğiniz her yerin renklendirilmesinde yağlı boya incelticisi, resim yağı, fırça ve spatula eşliğinde kullanabilirsiniz. Şahane görsellerde imzanız olsun istiyorsanız, evimdehobi.com’un geniş renk skalasından tercihinizi yapabilirsiniz.

Yağlı Boyanın Özellikleri Nelerdir?

Boya türlerinden birisi olan yağlı boya kendine has özelliklere sahiptir. Yağlı boya özellikleri ise şu şekildedir:

  • Yapı olarak kalın, macun kıvamında bulunur.
  • Yavaş kuruyan bir yapıya sahiptir. Çünkü yağlı boya su bazlı değil; yağ bazlı bir boya türüdür.
  • Yağlı boya kuruduğu zaman herhangi bir çekme yapmaz. Çünkü yağlı boya kapatıcı ve esnek özelliklere sahiptir.

Yağlı Boya İle Neler Boyanır?

Evini yenileyenler, ev ve ofis dekorasyonu ile uğraşanlar veya resim tutkusu olanlar… İşte tam da sizlere göre bir ürün olarak öne çıkan yağlı boya, istediğiniz her an en büyük yardımcınız oluyor. Plastik yüzeyler yağlı boya ile boyanabileceği gibi; metal, alçı ve ahşap parçaların da yağlı boya ile renklendirilmesi mümkün oluyor. Renklendirilen ürünler, evinizin en güzel köşesinde veya ofisinizde yerini alıyor. Atatürk yağlı boya tabloları özellikle ofislerin göz alıcı bir parçası olmayı da başarıyor. Evini yenileyenlerin duvarları boyamada da kullanabileceği yağlı boya çekme yapmaması nedeniyle kullanıcılara istedikleri görünümleri sunuyor.

Yağlı Boya Fiyatları

Kullanıcıların severek tercih ettiği yağlı boya fiyatları itibariyle markalara göre farklılaşmaktadır. Piyasada yağlı boya denince akla birçok marka gelmektedir. Tercih edeceğiniz markaya göre yağlı boyanın fiyatı ve kalitesi de değişir. İyi bir görünüm elde etmek isteyenler tarafından Cadence yağlı boya, Genova Art yağlı boya, Maries yağlı boya, Van Gogh yağlı boya ve Bigpoint yağlı boya sıkça tercih ediliyor. Avantajlı fiyatlarla yağlı boya çeşitlerini ve yağlı boya için gerekli olan malzemeleri evimdehobi.com’u ziyaret ederek satın alabilirsiniz. Kaliteli markaları kullanıcılar ile buluşturan EvimdeHobi, en uygun fiyatlı yağlı boya çeşitlerini sizlere sunuyor. EvimdeHobi, yağlı boya tuval çalışmalarınızda hep sizin yanınızda!

Filter by
Categories
Price
Manufacturers
Filter