Stencil Şablon

Stencil Şablon Modelleri


Stencil şablon modelleri genellikle mobilya, duvarlar, zemin döşemeler, ve kumaşlar üzerinde kullanılır. Bu malzemelerin boyanmasıyla oldukça şık ve dekoratif bir görünüm kazanılmaktadır. Stencil şablonları ile çok çeşitli şekiller oluşturulabilir. Doğal desenler, geometrik desenler, harf desenleri ya da hayvan desenleri gibi her zevke ve her ihtiyaca uygun stencil şablon oluşturulabilir.
Stencil şablon modelleri oldukça fazladır. Hatta neredeyse sınırsız bile sayılabilmektedir. Stencil duvar boyama işlemleri için stencil duvar şablonları üretilmiştir. Evinizin istediğiniz odasını oldukça değişik ve benzersiz bir şekilde yeniden yaratabilirsiniz. Stencil duvar şablonlarında en çok tuğla desenli duvar şablonları, taş duvar desenli stencil ve fayans stencil şablon tercih edilmektedir. Tuğla görüntüsü ortama sıcaklık sağlamaktadır.
Stencil duvar boyama işlemi oldukça önemli ve birden fazla aşama gerektirmektedir. Öncelikle kullanılacak desen ve renk belirlenmelidir. Boya yardımıyla ilk katı geçtikten sonra boyanın kuruması için 24 saat beklemek gerekmektedir. Daha pürüzsüz bir görüntü elde etmek için 2. Katta atılmalıdır. Bunun için katı attıktan sonra yine 24 saat beklenmesi gerekmektedir. Bu işlemlerde fırçaya ya da ruloya çok fazla boya alınmaması önerilmektedir. Çünkü fazla boya şablondan taşmaktadır. Bu da görüntünün kötü olmasına yol açmaktadır.
Çocuk odası ve mutfak için daha yaprak stencil şablon kullanılmaktadır. Bunun yanı sıra istenilen desen istenilen her zemine yapılabilir. Stencil harf şablon ile büyüklü küçüklü harflerle istediğiniz yeri renklendirebilir ve istediğiniz yazıyı yazabilirsiniz.
Mandala stencil şablon daha çok hobi alanında çeşitli kitaplarda kullanılmaktadır. Stencil saat şablonu ise daha çok dekoratif amaçlı duvarlarda kullanılmaktadır. Bu şablonları uygularken mekanın renk tonuna ve etrafta yer alan dekoratif ürünlere dikkat etmek gerekmektedir. Aralarında bir uyum yakalamak oldukça önemlidir. Boyamak istenen bir alan da olabilir bir nesnede olabilir. Bu yüzden ince ayrıntılara dikkat edilerek detaylı bir çalışma yapılmalıdır. Hatları belirginleştirmek de önemli bir husustur.

Stencil Şablon Nedir?

Stencil şablon, boyalara dayanıklı malzemelerden üretilmiştir. Bu şablonlar lazer teknolojisi kullanılarak kesilmektedir. İstenilen desen bu şekilde ortaya çıkarılmaktadır ve dekoratif araç olarak kullanılmaktadır. Stencil şablonlarının üzerinden herhangi bir boya ile geçilerek yüzeye transferi basit bir şekilde yapılmaktadır. Seçilen desenlere, desen özelliklerine göre tek renk ya da birden fazla renkle stencil şablon üzerinde çalışma sağlanabilir. Stencil şablonların markaları ve modelleri değişiklik gösterebilir. Kaliteli olanların çoğunun ana malzemesi plastiktir. Bu plastikler çok sayıda proje için kullanılabilir. Oldukça dayanıklıdır.
Birbirinden oldukça farklı şekillerde ve ebatlarda oluşturulan ve hayal gücü temelinde tasarlanmış şablonlardır. Birbiriyle uyumlu olması ve birleştirildiğinde bir bütün gibi görünmesi en önemli noktalarından biridir. Stencil şablonlar tekrardan kullanılabilmektedir. Bu da en büyük avantajları arasında yer almaktadır. Bu yüzden hem maliyet açısından kullanan kişileri zorlamaz hem de birden farklı yere aynı şekil yerleştirilebilir. Stencil şablonlarının uygulaması basit gibi görünmekle birlikte aslında karmaşık bir yapıya da sahiptir. Şablon uygulaması yapılırken dikkat edilmesi gereken pek çok husus vardır.

Stencil Şablon Nasıl Kullanılır?

Stencil şablonlar çok farklı yüzeylere uygulanabilir. Her ne kadar farklı yüzeylere uygulansa da uygulama şekli çok büyük farklılıklar içermemektedir. Bütün sert yüzeylere genelde aynı işlem sırası uygulanmaktadır. Stencil şablon uygulama adımları aşağıda yer almaktadır:
●    İlk olarak stencil şablonun oluşturulması için sert bir zemin seçilmelidir.
●    Seçilen yüzey nemli bir bez aracılığıyla temizlenir. Zeminin tozlu ya da kirli olmaması gerekmektedir.
●    Sonra seçilen stencil şablon paketinden çıkarılmalıdır. ( Bu şablonlar Rich stencil boyama şablonu gibi markalarda olabilir)
●    Oluşabilecek herhangi bir kaymayı engellemek için stencil yapıştırıcı kullanmalısınız. Böylece şablon kaymayacaktır.
●    Stencil şablon zemine sabitlendikten sonra istediğiniz renkle üzerindeki deseni zemine yerleştirebilirsiniz. Eğer daha boyutlu ve dokulu bir görünüm elde etmek istiyorsanız rölyef pasta ile boyama işlemini gerçekleştirebilirsiniz.
●    Boyayı uygulama esnasında sünger ya da fırça kullanabilirsiniz.
●    Boya işlemi bittikten sonra stencil şablonu çıkarmak için biraz beklemelisiniz.
●    Oluşturmak istenilen desenin daha düzgün ve simetrik durması için şablonun aynı hizada durması oldukça önemlidir.

Stencil Şablonu Nasıl Temizlenir?

Stencil şablonları, stencil yapıştırıcı ya da stencil temizleyici kullanarak kolayca temizlenmektedir. Bu yapıştırıcı ve temizleyici çoğu malzeme üzerinde kullanılabilmektedir. Herhangi bir iz bırakmamaktadır. Bu yüzden cam, ahşap, plastik, metal, porselen, taş gibi zeminlerde sıkça tercih edilmektedir. Kullanım açısından oldukça basittir. Bu ürünler boya kuruduktan sonra zeminden basit bir şekilde çıkarılabilmektedir. Az miktarda kullanılsa bile yeterli işlevi göstermektedir. Ayrıca çok sıcak zeminlerde de gönül rahatlığıyla kullanılabilir. Sağlığa da zararlı değildir. Fakat kullanım sonrası ellerin bol su ve sabunla yıkanması gerekmektedir.

Stencil Şablonlar Nerelere Uygulanır?

Stencil şablonlar pek çok alanda kullanılmaktadır. Genellikle hobi alanında kullanılmaktadır. Ayrıca eskiyen mobilyaları yenilemek, tepsi, komodin, banyo dolabı, mutfak dolabı, kağıt üzerine, cam, dolap, sehpa, kumaş ve masa gibi yüzeyleri güzelleştirmek için de kullanılmaktadır. Çeşitli stencil kalıpları bulunmaktadır. İstenilen modele göre kalıplarda değişiklik göstermektedir. Benzersiz dekorasyonlar ve farklı tarzlar elde edebilirsiniz.

Stencil Şablon Fiyatları

Stencil şablon fiyatları ise modeline ve markasına göre değişiklik göstermektedir. Hemen modelleri inceleyerek dilediğinize EvimdeHobi avantajları ile birlikte ulaşabilirsiniz.

Şuna göre filtrele
Kategoriler
Ürün Boyutu
Genişlet Daralt
Figür Çeşidi
Genişlet Daralt
Fiyat Aralığı
Marka
Filtre